Nederlandse racehistorie

                                        

De bekende namen in de racerij zijn Jan Lammers, Arie Luyendijk, Ed Swart, Ab Goedemans, Wim Loos, Huub Rothengatter, Jos Verstappen, Boy Hayje, Michael Bleekemolen, Rob Slotemaker, Gijs van Lennep en nog veel meer namen om op te noemen. Deze pagina is voor al die smaakmakers die de autosport met veel plezier hebben bedreven. Die autosport waarvoor het publiek op de banken ging staan, spanning en sensatie. 

 

Henny Hemmes en Loek Vermeulen in Camaro, 1978                                 Wim Verboon, 1970

Op deze pagina staat allerlei informatie over het Algemeen Racing Team, Team Stad Den Haag, Wim Verboon als Formule Ford-rijder, Formule Ford 1600, Formule Ford 2000, Grand Prix van Zandvoort en nog veel meer Nederlandse autosport.  

Bronvermelding: Autorensport, Autorevue, Autovisie, de Auto, Lotus Letters diverse internetsites en foto's uit de collectie van Henk de Zoete, Wim Verboon, Jan Borsboom, Henry Schouwink, Marco Mok, Henk Hazelaar, Jan Bart Broertjes, Hans Kok, Ed van Leeuwen, Ton Strous, Ton Nachtegeller, familie Dijkstra, van Lent, Willem Touw, Gerrit Keij, Ron Kluit, Aart Timmer, Marcel Blommestijn, Ron Magielsen, Ed Swart, Gert Ketel, Maarten Mus, Patrick Dewulf, Rein Zwolsman, Pieter van Houten, Paulus Zwaga, familie Koks, Paul Fauchey, Arie Speets, Hans Fohr, R.H.Halbertsma, Paul Maaskant, Jan Brandsma, Hans Deen, Hans Fohr, Marcel de Jong, Carel Baller, Eric Kistemaker, Bob Krijnen, Cees Boel, Luc Toscani, Peter Gijswijt, Hans Hugenholtz, Cor van Veen, Frans Amsing, Ellen Sminia, Nico Julsing, Bernie Wolf, Aat Maree, van Gestel en Govert de Jong. 

 

Jan Koenen en Joop Appeldorn (Weerderheem).                       Martin Fokkens en Jan Koenen (gemeente Valkenswaard).
Fotocollectie van Luuk van Gestel over gedragen aan Jan Koenen Gemeente Valkenswaard, 18 januari 2013.

 

 

Toon Suijkerbuijk met zijn dikke Porsches. Foto's van www.porschespecialist.nl

 

 

van Oorschot met de Porsche 935.                                                   van Oorschot op zoek naar een sponsor.

 

Henri van Oorschot met zijn dikke Porsches. Foto's van www.porschespecialist.nl

Artikel NRC. Waar een groot bedrijf klein kan zijn (Porsche) en een klein bedrijf groot in is (Porschespecialist).

 

Anrooy Racing Team met HVB's op paleis Soestdijk, 1964.        Toos van Anrooy in de HVB.

 

Joop van Anrooy is opzoek naar een complete of zeer complete HVB. Mailadres Joop van Anrooy:  anroo018@planet.nl

 

Derek Bell.

 

Herbert Muller, 1974

 

Herbert Muller, 1974.

 

De broers Hoogenboom met hun eigen team in de Formule 1. 

 

Gijs van Lennep met Frank Williams tijdens de GP Oostenrijk, 1973.

 

   

Autoraces te Zandvoort. Prins Bira van Siam in zijn Maserati voor de start van de eerste internationale wedstrijd op Zandvoort. Hij zal later de wedstrijd winnen

play  Luc Toscani stuurde van uit Thailand dit artikel over Prins Bira.

Super 8 film van Arie Speets met zijn Steyer Puch.

12 januari 2009

GEZOCHT OUD-COUREURS

De Nederlandse autorensportwereld is op zoek naar autosporters. Het gaat niet om nieuwe talenten, maar om alle deelnemers en verdere betrokkenen die gedurende enkele decennia gezamenlijk bijdroegen tot de geschiedschrijving van deze mechanische tak van sport in ons land.

De initiatiefnemers willen komen tot een fijnmazig overzicht waarbij iedereen wordt geregistreerd. Daardoor kunnen intensieve contacten uit het verleden worden hersteld. Het idee ontstond tijdens de viering, juni 2008, van het zestigjarig bestaan van het Circuit van Zandvoort.

Oprichting stichting
Daartoe werd onlangs de Stichting Register Nederlandse Autorensport Vrienden opgericht. De naam verwijst naar de oorspronkelijke Nederlandse Autorensport Vereniging (1953-2005) die de rijdersbelangen behartigde, onder meer door het organiseren van nationale wedstrijden. Stichtingsvoorzitter Ben Huisman wordt bijgestaan door Johan Beerepoot (vice-voorzitter), Gerard Pos (secretaris), Dave Lioni en Wim Vreeken (penningmeesters).

Doelstelling
De doelstelling is: ‘Het instellen van en bijhouden van een register van personen die hebben deelgenomen aan autoraces of in enigerlei functie actief betrokken zijn geweest bij de Nederlandse autorensport’. Behalve het onderhouden van een website en het organiseren van bijeenkomsten, wordt een documentatiecentrum opgezet waarin de geschiedenis van de Nederlandse autorensport wordt bewaard.

Ondersteuning van bekende coureurs
Grote namen uit de Nederlandse autosport ondersteunen het plan: Gijs van Lennep, Jan Lammers en Arie Luyendyk. Het Register NAV koestert het vaderlandse autorace erfgoed en zoekt kandidaten via de website http://www.autorensportvrienden.nl


Heb je nog oude foto's of  plakboeken laat het mij weten via het onderstaande emailadres.

                                                                                          

                                              Het emailadres is: m.fokkens82@upcmail.nl  of   racehistorie@gmail.com

 

gastenboek  Schrijf je reactie of mening in het gastenboek. 

Laatste wijziging: 29 maart 2013.

Voor de historie van de Haagse band Q65 ga je naar www.Q65.org

http://201694.guestbooks.motigo.com